Mooi haar na je 45e levensjaar

Gepubliceerd op 21 april 2024 om 10:25

Je haar komt ergens achteraan als het aankomt op het ontvangen van voedingsstoffen. Logisch, want vitale organen zijn veel belangrijker om te overleven. Naarmate je ouder wordt, kunnen hormonale veranderingen je haar minder vol en grijzer maken. Dus wat kun je doen om je haar in topconditie te houden, zelfs als je de 40 of 50 ruim bent gepasseerd? Hier een aantal tips om je op weg te helpen.

 

Zorg voor voldoende biotine en zink en eiwitten

Biotine, ook bekend als vitamine B8, en zink zijn essentieel voor een normale, gezonde haargroei. Eet proteïnerijke voeding zoals vlees, vis, eieren, en noten om je biotine-inname te verhogen. Zink, dat goed is voor de haarconditie, is te vinden in vlees, kaas, noten, en schaal- en schelpdieren. Voedingsmiddelen zoals broccoli, knoflook, uien, vlees, vis, en noten bevatten bouwstenen zoals cysteïne en lysine die essentieel zijn voor het haar.

 

Optimaliseer de doorbloeding van je hoofdhuid

De gezondheid van je haar is nauw verbonden met de bloedcirculatie. Masseer je hoofdhuid, dit stimuleert de bloedcirculatie en komt de haargroei ten goede. Gebruik hiervoor eventueel een speciale scalp brush. Je kunt wat rozemarijnolie gebruiken bij de hoofdhuidmassage. Rozemarijnolie kan je haar glans geven. De olie bevat bovendien antioxidanten die bescherming bieden tegen vrije radicalen.

 

Beheers stress

We weten het allemaal: veel stress kan haaruitval veroorzaken. Pak stressfactoren (indien mogelijk) aan, niet alleen voor je haar, maar in de eerste plaats om je lichaam en geest gezond te houden.

 

Was je haar niet te vaak en borstel het regelmatig

Je hoofdhuid mag best een beetje vet zijn. Dagelijks wassen van je haar irriteert je hoofdhuid en maakt haar droog. Probeer je haar om de paar dagen te wassen, of zelfs minder vaak als je haar het toelaat. Door je haar dagelijks te borstelen, verdeel je natuurlijke oliën over je haar en hoofdhuid, wat kan helpen bij glans en hydratatie.

 

Vermijd agressieve behandelingen en hitte

Beperk het gebruik van chemische behandelingen zoals permanenten, kleuringen en bleekmiddelen, omdat deze het haar kunnen beschadigen en verzwakken. Beperk het gebruik van hittegereedschap zoals föhns, stijltangen en krultangen, omdat hitte het haar kan beschadigen en uitdrogen. Gebruik altijd een hittebeschermend product voordat je warmtestylingtools gebruikt.

 

Verminder spanning op het haar

 Draag je haar niet constant strak in staarten, vlechten of strakke kapsels, omdat dit de haarschacht kan beschadigen en haaruitval kan veroorzaken. Geef je haar regelmatig rust en draag het soms los.

 

 Probeer Kerabelle Hair Capsules met AnaGainNu

Anagain is een organisch extract uit erwtenkiemen. Ook bevat het biotine, dat de haargroei kan ondersteunen. Gebruik Kerabelle capsules als een kuur (3 maanden) voor zichtbare resultaten. Langdurig gebruik als onderhoud is eveneens mogelijk.

 

kerabelle met AnaGain

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.