10 Tips om je haar mooi te houden in de zomer

Gepubliceerd op 15 mei 2024 om 15:43
mooi haar in de zomer

De zomer is de tijd van natuurlijk haar, maar het kan ook een uitdaging zijn om je lokken gezond en stralend te houden onder de hete zon. Gelukkig zijn er natuurlijke manieren om je haar te beschermen en te verzorgen tijdens de zomermaanden. Hier zijn 10 tips om je haar glanzend en gezond te houden deze zomer:

 

1. Bescherm je haar en hoofdhuid tegen de zon

Draag een sjaal of een hoed om je hoofdhuid te beschermen tegen UV-stralen. Dit voorkomt niet alleen zonnebrand, maar helpt ook om vocht vast te houden in je haren en om kleurvervaging te verminderen als je je haart kleurt.

 

2. Kies voor losse kapsels

Vermijd strakke kapsels die aan je haar trekken en het kunnen beschadigen. Ga voor losse, comfortabele stijlen zoals een rommelige vlecht om je haar onder controle te houden en blootstelling aan de zon te minimaliseren.

 

3. Was je haar minder vaak

Voorkom het strippen van natuurlijke oliën van je hoofdhuid door je haar minder vaak te wassen. Probeer na een dagje strand of zwembad alleen te spoelen onder de douche en gebruik een natuurlijke droogshampoo om olie te absorberen tussen wasbeurten door.

 

4. Beperk het gebruik van hitte

Minimaliseer het gebruik van föhns en stijltangen, omdat je haar al extra wordt blootgesteld aan hitte tijdens de zomermaanden. Laat je haar zoveel mogelijk aan de lucht drogen en vermijd verdere beschadiging door hitte.

 

5. Hydrateer met natuurlijke oliën

Maak een hydraterende spray van water, aloë vera sap en avocado olie om je haar te verfrissen en te voeden tijdens warme dagen. Argan olie gemengd met water is ook een goede optie voor extra hydratatie.

 

6. Gebruik natuurlijke conditioners

Spoel je haar na het wassen met verdunde appelazijn voor een natuurlijke conditioner. Gebruik kokosolie of shea boter om je lokken te hydrateren en te beschermen tegen pluizen.

 

7. Spoel na het zwemmen

Bescherm je haar tegen de schadelijke effecten van chloor en zout water door je haar grondig uit te spoelen na een duik.

Gebruik een diep reinigende shampoo om eventuele opbouw te verwijderen en volg met een diepe conditioneringsbehandeling.

 

8. Voeg zonbescherming toe

Bescherm je haar tegen UV-stralen met haarverzorgingsproducten die UV-filters bevatten. Vermijd chemische beladen shampoos en geef je haar een extra laag bescherming door na het aanbrengen van zonnebrandcrème ook je haar lichtjes te bedekken.

 

9. Gebruik een hot oil behandeling

Verwen je haar met een hete olie behandeling met kokos-, olijf- of avocado olie om het diep te hydrateren en te herstellen van zonneschade. Doe dit eens per week  voor optimaal resultaat.

 

10. Gebruik een kam met wijde tanden in plaats van een borstel

Vermijd borstelen van je haar als het nat is, omdat het dan het meest vatbaar is voor breken. Kammen met wijde tanden zijn het zachtst om het haar te ontklitten.

 

Om je haar van binnenuit mooier te maken is er Kerabelle. Deze capsules en gummies ondersteunen de haargroei van binnenuit. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.